reklama

Brownies

Pridal/a Kamila dňa 08. 06. 2014 - 17:57 - Recepty Kamila
Brownies, Recepty na koláče, Kamila

Kamila | Brownies


reklama

Jednoduchý recept na brownies pre všetkých milovníkov čokolády.

Ingrediencie
150 gramov práškový cukor
1⁄2 kus prášok do pečiva
50 gramov kakao
250 gramov maslo
200 gramov horká čokoláda
200 gramov orechy
60 gramov polohrubá múka
5 kusy vajce
Postup

Maslo s čokoládou rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. V miske vymiešame múku, cukor, kakao a prášok do pečiva, pridáme vajíčka. Ručne vymiešame a na záver prilejeme maslo s čokoládou.

Vznikne nám hustejšie cesto, pridáme ešte nasekané orechy a vylejeme na vymastenú a múkou vysypanú okrúhlu formu, alebo menší plech. Môžete dať aj na väčší plech, brownies bude nižšie.

Pečieme pri teplote cca 180°C cca 30 minút. Korpus nemá byť úplne "upečený". Podávame ešte teplé so šľahačkou, ovocím ...

Doplňujúce obrázky
Brownies, Recepty na koláče, Kamila, 1

Kamila

Brownies, Recepty na koláče, Kamila, 2

Kamila

Brownies, Recepty na koláče, Kamila, 3

Kamila

Brownies, Recepty na koláče, Kamila, 4

Kamila

Brownies, Recepty na koláče, Kamila, 5

Kamila

Brownies, Recepty na koláče, Kamila, 6

Kamila

Brownies, Recepty na koláče, Kamila, 7

Kamila

Brownies, Recepty na koláče, Kamila, 8

Kamila

Brownies, Recepty na koláče, Kamila, 9

Kamila

Brownies, Recepty na koláče, Kamila, 10

Kamila

Brownies, Recepty na koláče, Kamila, 11

Kamila

Výnos
1 okrúhly plech
Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

marta02, St, 11. 06. 2014 - 12:03

vďaka za recept, píšeš, že môže byť aj bezlepková múka, vyskúšam TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Kamila, St, 11. 06. 2014 - 15:48

Ja som piekla s bezlepkovou múkou, pol roka som na diete, predtym s celozrnou. Inak bezlepkovu pouzivam tmavu chlebovu , peciem s nou pre celu rodinu a ani nepoznaju ze je kolac belepkovy. Jasne v Brovnies nie je vela muky, ale piekla som aj bublaninu, kde jej je dost a bola fantasticka http://nanicmama.sme.sk/kolace/ceresnova-bublanina-0

marta02, Pi, 13. 06. 2014 - 15:05

Kamilka ďakujem za informáciu, bezlepkovú chlebovú tmavú mám práve doma, tak vyskúšam. Bublanina vyzerá výborne.

Kamila, Pi, 13. 06. 2014 - 16:09

Ja pouzivam univerzlanu tmavu Novalim. S chlebovou nemam skusensoti, ale do brownis ide tej muky ozaj malo, to zvladne kazdu muku. Inak urcite budu pohode aj ine bezlepkove muky, to len ja som hladala aspon ciastocnu alternativu nejakej celozrnej muky. S tou tmavou univerzlanou su vyborne aj bryndzove halusky. Najprv som ich robila len pre seba, potom ma to prestalo bavit varit dva druhy, uz robim vsetkym z bezlepkovej. Kolace mam lepsie ako predtym, ked som piekla len z celozrnej. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama